Nema više džabe parkinga: Beograđani tražili i dobili zonu

Parking zone su stigle do novobeogradskih blokova 21 i 22, gde će od 18. februara, uvođenjem plave zone, početi primena zonskog sistema parkiranja.

Srbija

Izvor: Blic.rs

Utorak, 04.02.2020.

12:48

Nema više džabe parkinga: Beograđani tražili i dobili zonu
Foto: Depositphotos, Jenkins

Misterija ne postoji, ovo su još pre godinu dana tražili sami stanari ovog dela prestonice jer, kako su objasnili, oni nemaju mesta da parkiraju svoja vozila od "gostiju" koji uglavnom rade u ovom delu grada.

"Preko puta svoje zgrade radim, te ne koristim auto toliko često, ali čim odvezem ćerku do škole nakon toga više nemam gde da ostavim auto. Više od 20 minuta tražim slobodno mesto i nerviram se kada ga nema", ispričao je za "Blic" jedan od stanara iz Bloka 22.

Kako kaže, nada se da će ubuduće biti bolje.

"Od utorka, 18. februara 2020. godine, počeće primena zonskog sistema parkiranja u blokovima 21 i 22 na Novom Beogradu. U ovom delu grada biće uvedena takozvana plava zona, gde će se naplata i kontrola parkiranja obavljati radnim danima od 8 do 21 i subotom od 8 do 14. U toku je postavljanje tabli i obeležavanje parking mesta", rekli su za "Blic" iz JKP "Parking servis".

Reporteri "Blica" obišli su ova dva bloka i zatekli radnike, ali i stanare koji će moći da kupe povlašćenu mesečnu kartu za 457 dinara, dok će svi ostali plaćati parkiranje 31 dinar po satu.

"Ovo je odlično, mi smo to i tražili. Od ljudi koji rade u firmama, bankama, restoranima i kafićima, preko puta naše zgrade, nismo mogli da nađemo slobodno parking mesto. Svi su znali da je ovde besplatan parking pa su dolazili i ostavljali vozila, a mi smo morali da kružimo oko zgrade više od pola sata", rekli su stanari.

Kako su stanari objasnili, situacija je bila još gora u Bloku 21, koji je bliži Štark areni, te zbog tamošnjih događaja većina sugrađana tu ostavlja svoje automobile.

"Predviđeno je da u blokovima 21 i 22 bude 1.880 parking mesta. Kontrola i naplata parkiranja uvodi se na inicijativu stanara koji se nakon zoniranja Bulevara Zorana Đinđića susreću se sa sve većim problemima i komunalnim neredom unutar blokova. Pojedini vozači su izbegavajući parkiranje u plavoj zoni, vozila ostavljali na parking mestima unutar blokova, a često su i nepropisno parkirali na zelenim površinama", naveli su iz "Parking servisa".

Pojedini stanari skrenuli su pažnju da će imati predviđeno parking mesto, ali ne i striktno obeleženo.

"Plaćanje višesatnom parking kartom u blokovima 21 i 22 neće biti moguće, što znači da će posetioci koji planiraju da se duže zadrže morati da parkiraju u drugim delovima plave zone, van blokova, gde mogu da plate višesatno parkiranje po ceni od 150 dinara do kraja radnog vremena parkirališta. Stanari blokova 21 i 22 imaće pravo da se, osim u svojim blokovima, parkiraju i u celoj plavoj zoni 4,2", dodali su iz "Parking servisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: