Beogradski taksisti najavljuju nove proteste

Taksisti okupljeni oko Beogradskog udruženja nezavisnih taksi preduzetnika - BUNT uskoro bi ponovo mogli da izađu na ulice.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.01.2020.

14:29

Beogradski taksisti najavljuju nove proteste
Foto: Depositphotos/Corepics

Njihovi stavovi i zahtevi upućeni državi samo pokazuju neslogu i previranje među taksi udruženjima koje traje godinama.

Dok građani čak i preko kol-centara sve teže dobijaju vožnju čekajući i po 40 minuta, a pojedini legalni taksisti pokušavaju da ih prevare i naplate prevoz više nego što je po cenovniku, BUNT nadležnima upućuje zahteve, pišu "Večernje novosti".

Prvi i najvažniji zahtev koji se čuo na konferenciji za medije je gašenje aplikacija i oduzmanje vozila svima koji se bave nelegalnim prevozom.

Drugi je da se predsednik SATUS-a Aleksandar Bjelić isključi iz svih pregovora koji se tiču taksista, jer je on, kako podsećaju, predstavnik radio-centara, a ne taksi preduzetnika i da je zato je u sukobu interesa.

Pozivaju na odgovornost i Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za poslove komunalne milicije i sve one koji ne sprovode zakon. Traže i ukidanje klauzule za maksimalnu visinu duga kao uslov za ulazak u reprogram, koja iznosi 1,5 miliona dinara.

Posle oktobarskih protesta taksista, većina građana je ubeđena da je pozadina bila dobijanje subvencija i da su taksisti za dvanaestodnevno bahaćenje nagrađeni sa 8.000 evra za kupovinu novih vozila. I u ovoj "nagradi" BUNT vidi manjkavosti, pišu "Novosti".

Predstavnici BUNT-a uvereni su da je koncepcija protesta u oktobru, koje je vodio Aleksandar Bjelić, bila loša. Sudeći po njihovom stavu, sporazum za prekid je razlog što "jedini zahtev" taksista nije ispunjen i što nelegalne aplikacije za prevoz putnika i dalje rade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: