Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

Specijalni izaslanik SAD izjavio je da pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.01.2020.

19:30

Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje
Foto: Tanjug/Darko Vojinovic

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo zbog sastanka i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

"Napravili smo dobar napredak jutros u pravcu potpisivanja pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica", rekao je Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konstruktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim.

"Radićemo na tome da se pismo o namerama završi sledeće nedelje ili ubrzo posle toga", precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko imejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima na tome što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljanju avio-saobraćaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u Ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: