Srpska planina dobija etno tržnicu: U planu i nove turističke atrakcije

Divčibare će ove godine dobiti etno tržnicu, koja će doprineti da ovo turističko mesto bude lepše i modernije, naročito centar gde se već nalazi pijaca.

Srbija

Izvor: ekapija.com

Nedelja, 26.01.2020.

15:20

Srpska planina dobija etno tržnicu: U planu i nove turističke atrakcije
Foto: Depositphotos, boggy22

Radovi bi trebalo da počnu u martu, a predviđeni rok za završetak je 30. jun 2020.

Predračunska vrednost objekata i parternog uređenja tržnice iznosi 27,7 miliona dinara. Sredstva za izgradnju navedenih objekata obezbedili su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 9.000.000 dinara, Turistička organizacija Valjevo 10.747.000 dinara, a preostali nedostajući iznos od 7.940.369 dinara planiran je iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu, piše Ekapija.

Direktorka Turističke organizacije Valjeva (TOV) Ana Marković kaže da je urađen glavni projekat uređenja Etno tržnice u turističkom mestu Divčibare, kako bi ovaj centralni i komercijalni prostor postao deo turističke ponude reprezentativnog karaktera.

"Projekat podrazumeva izgradnju tržnice na otvorenom, čime bi ona zadržala svoj tradicionalni karakter, sa ponudom etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda. Objekti Etno tržnice su nadzemno montažni. Projekat podrazumeva inovativni sistem, moderan dizajn kao i parterno uređenje prostora. U planu je izgradnja objekta površine 35 m2 za potrebe Turističke organizacije, 27 objekata za prodaju domaćih proizvoda i suvenira, kao i javni toalet. Urađeni su projekti za vidikovce Golubac, Crni Vrh, Paljba, Krivina na Divčibarama i projekti uređenja Titovog gaja, gde bi trebalo da bude smeštena sportsko-rekreativna zona", kaže direktorka TOV-a Ana Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: