Javna nabavka: Beograd traži geotehnički elaborat za prvu liniju metroa

Beograd -- JKP "Beogradski metro i voz" pokrenulo je javnu nabavku za izradu geotehničkog elaborata za izgradnju prve faze prve linije metroa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/dade72n
Ilustracija: Depositphotos/dade72n

Buduća prva linija biće dužine 21,2 kilometra sa 22 stanice, a elaborat čija je izrada ponuđena javnom nabavkom odnosi se na 16,7 kilometara sa 17 stanica od Železnika do Karaburme.

Po strukturi je predviđeno da ova faza obuhvati 2,3 kilometra deonice po zemlji sa tri stanice, 2,8 kilometara plitko ispod zemlje sa dve stanice, i 11,6 kilometara duboko ispod zemlje - tunelski sa 12 stanica.

Geotehnička dokumentacija trebalo bi da definiše sve inženjersko-geološke i geotehničke uslove za potrebe izrade Idejnog projekta za prvu fazu prve linije metroa.

Namena je definisanje stanja i svojstava terena i stenskih masa kao i stvorenih uslova u terenu koji će se ostvariti pri realizaciji sistema metroa.

Geotehnički elaborat će obuhvatati teren sa osnovnom trasom i koridorom oko nje u ukupnoj širini od 100 metara, po 50 sa leve i desne strane.

Naručilac je postavio i uslov da istražne bušotine budu projektovane minimalno 10 metara ispod donje kote tunelske konstrukcije deonice metroa, a u zonama stanica minimalno 15 metara ispod.

Rok za podnošenje ponuda za izradu geotehničkog elaborata za izgradnju prve faze prve linije metroa je 25. februar.

strana 1 od 171 idi na stranu