Skuplja boravišna taksa na srpskoj planini: U opštinsku kasu godišnje četiri miliona dinara

Vlasnici ugostiteljskih objekata na Zlataru obavešteni su da je boravišna taksa od 2020. umesto dosadašnjih 50 dinara, po danu po osobi, sada 100 dinara.

Srbija

Izvor: glaszapadnesrbije.rs

Četvrtak, 23.01.2020.

14:00

Skuplja boravišna taksa na srpskoj planini: U opštinsku kasu godišnje četiri miliona dinara
Foto: Ilustracija, Depositphotos, boggy22

Direktor Turističke organizacije Zlatar Branko Pucarević kaže da promena u ceni taksi ne menja poslovanje smeštajnih kapaciteta u okviru seoskih domaćinstava, jer, podseća, oni plaćaju porez paušalno, na godišnjem nivou, bez odvajanja cene boravišne takse.

"Od naplaćenih boravišnih taksi po novoj ceni u opštinsku kasu godišnje će se slivati četiri miliona dinara, pa će uz povećanje turističke ponude, opština Nova Varoš suzbiti sivu ekonomiju i poboljšati bilans u lokalnoj kasi", kaže Pucarević za Glas zapadne Srbije.

Navodi da je prošle godine na toj planini ostvareno 120.000 noćenja, dodajući da se smeštajni kapaciteti proširuju i da je samo prošle godine izgrađeno 130 novih apartmana.

"Uz pomoć Vlade Srbije upotpunjeni su sadržaji koji su obogatili našu turističku ponudu, od dečijeg igrališta, zip lajna i pešačke staze", rekao je Pucarević. Ističe da će i ove godine u fokusu biti širenje smeštajnih kapaciteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: