Supernova Komisiji za zaštitu konkurencije prijavila povredu tržišnih uslova

Beograd -- Na ozbiljan poziv za saradnju od strane Supernove, Junajted grupa se narugala i svojim i našim korisnicima, a pre svega ljubiteljima sporta, kažu iz Supernove.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, AndreyPopov
Foto: Depositphotos, AndreyPopov

Konačno su jasno pokazali da su sve vreme lažno pregovarali i da im je jedini cilj bio da gledaocima Supernove ugase Sport klub i N1, kao i da im ne dozvole da gledaju Novu S i Novu Sport, a da za to optuže Supernovu, navodi se u saopštenju koje prenosimo u celosti.

Svojim poslednjim saopštenjem Junajted Grupa je dokazala da su sva njihova ranija saopštenja zapravo bila farsa. Sada je svima jasno da N1 koriste kao paravan za svoje dvolično ponašanje.

Poslednji put pozivamo Junjated Grupu da se ponaša profesionalno i pošalje ponudu za sve svoje kanale uključujući Sport klub, Novu S, Novu Sport i N1, pod istim uslovima i sa istim tekstom ugovora kakav je ranije imao Radijus vektor, a na šta su se sami pozivali u ranijim saopštenjima za javnost.

Za kraj, javno se pitamo kakva je to poslovna logika da u situaciji kada neko od vas želi da kupi ceo paket vaših kanala, uključujući Sportklub, Novu S, Novu Sport i N1, vi mu nudite samo jedan kanal. Da li je ovde sada u pitanju samo želja da se obmane javnost, ili se iza vaše javne manipulacije krije još nešto drugo.

Podsećamo javnost da smo Komisiji za zaštitu konkurencije prijavili povredu tržišnih uslova tražili privremenu meru vraćanja svih kanala Junjated Grupe koji uključuju Sportklub i N1.

Pre nego što je raskinut ugovor, Telekom je pristao na znatno povećanu cenu za isti set kanala, povećanje trajanja ugovora sa jedne na tri godine, ali je onda Junajted medija zahtevala i teritorijalno ograničenje, to jest da emitovanje kanala ne može da se širi na druge gradove. Time su se poslovni uslovi više sveli na ucene, a ne na fer poslovnu ponudu.

Junajted medija je u svoju poslednju ponudu kablovskom operateru Supernovi uvrstila samo televiziju N1 i time je priznala da korisnicima ovog Telekomovog kablovskog operatera ne želi da omogući emitovanje drugih televizijskih kanala iz svog portfolija. Inače, ugovor koji su dve kompanije ranije imale obuhvatao je 17 kanala, o čemu su se vodili pregovori, a sada se Supernovi nudi samo jedan.

Podsetimo, nakon raskida ugovora ova dva kablovska operatera 210.000 domaćinstava ostalo je uskraćeno za gledanje televizijskog programa, između ostalih i N1, Sport kluba, Sinemanije, Granda, Pikabua...

U želji da se dogovor ipak postigne, Supernova je juče pozvala na javni predlog ugovora, ali je, umesto svih kanala, Junajted medija objavila ponudu u kojoj je samo N1 (sa cenom od 0,4 evra po korisniku i ugovorom od tri godine). Time je Junajted medija stavila do znanja da ne želi da svoje kanale da Supernovi i tako poništila prethodne pregovore.

strana 1 od 171 idi na stranu