Srpske inovacije, ponos nacije: Rocket Boost, inovativna aplikacija u svetu mobilnog marketinga

Beograd -- Uveliko je poznato da 21. vek sa sobom donosi velike promene i izazove u svetu internet i moblinog marketinga,

Izvor: PR
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Internet evolucija navodi marketing stručnjake na prilagođavanje novim pravilima, koja se za kratko vreme mogu potpuno promeniti.

Stalne izmene nekada mogu biti frustrirajuće, ali isto tako mogu otvoriti opcije za nove internet alate koji se mogu koristiti u svrhu mobilnog marketinga, a ujedno i poboljšati njihovu primenu i efikasnost. Upravo tako nastala je i aplikacija Rocket Boost koju je lansirao Ivan Stepanović.

Aplikacija Rocket Boost predstavlja softver pomoću kojeg sve kompanije mogu poboljšati svoj mobilni marketing i unaprediti svoje poslovanje. Inovativnim pristupom, idejni kreator Ivan Stepanović ovom aplikacijom stvorio je novi digitalni prostor koji nudi mogućnost razvijanja mobilnog marketinga, kao i proširenja njegove primene. Naime, tehnologijom mobilnih novčanika (mobile wallet) otvara se opcija kreiranja različitih promotivnih alata poput članskih i lojaliti kartica, kao i kupona, pomoću kojih kompanije mnogo lakše mogu da targetiraju svoje ciljne grupe.

Ovakav sistem marketinga može uveliko povećati procenat zarade - kada korisnici neke kompanije skinu određeni kupon u svoj mobilni novčanik, on ih preko mobilne lokacije prati i obaveštava ukoliko u svojoj neposrednoj blizini mogu iskoristiti kupon za popust, besplatan obrok ili piće. Ovime se povećava šansa da će se taj kupon i iskoristiti, čime će kompanija ujedno i ostvariti veći profit. Ovakav sistem može se primeniti i u turizmu, gde turisti u nekom gradu mogu preuzeti kupone za različite muzeje, galerije i pozorišta, a daljim radom na aplikaciji otvoriće se i novi načini njihove primene.

Za pokretanje ovakve aplikacije, navodi mladi preduzetnik, vrlo je bitan tim ljudi koji će raditi na njenom razvijanju, ali isto tako naći način da se što jeftinije i brže ideja validira, kao i da njena primena bude što jednostavnija i efikasnija u svakodnevnom životu. Svojim startapom Stepanović takođe želi da inspiriše sve mlade preduzetnike i ohrabri ih da svoju ideju pretvore u realnost.

Kampanja "Srpske inovacije – ponos nacije" koja nastoji da promoviše ovu i slične aplikacije, sprovedena je u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, koji je pokrenuo ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. Cilj ovog projekta jeste da se građani, a posebno mladi, osnaže da razmišljaju na preduzetnički način, kao i da u većoj meri osnivaju svoje inovacione i tehnološke startap kompanije.

strana 1 od 171 idi na stranu