Da li Srbija dobija još jedan koridor: Kinezi hoće da grade "Vožda Karađorđa"

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.01.2020.

11:20

Da li Srbija dobija još jedan koridor: Kinezi hoće da grade
Foto: Ilustracija, Depositphotos, yugokyogo

"Imamo odličnu saradnju ca Pauer Čajnom na projektu izgradnje deonice obilaznice oko Beograda od mosta preko reke Save kod Ostružnice do Bubanj potoka, a u planu su i novi projekti gde postoje mogućnosti za saradnju", rekao je državni sekretar u Ministarstvu Miodrag Poledica.

Poledica je dodao da je ovaj projekat od velike važnosti za Republiku Srbiju i Grad Beograd, imajući u vidu da obilaznicom oko Beograda prolazi od 17.000 do 18.000 vozila dnevno, te da će završetak obilaznice omogućiti brže odvijanje pre svega teretnog saobraćaja.

Potpredsednik kompanije Pauer Čajna Sjung Lisin zahvalio je Vladi Republike Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na poverenju koje su dali kompaniji Pauer Čajna, kao i na podršci koju pružaju u realizaciji projekta izgradnje Sektora B obilaznice oko Beograda.

"Naša kompanija će strogo poštovati ugovorne obaveze i daćemo sve od sebe da obilaznica oko Beograda bude primer uspešno realizovanog projekta", naveo je on, i dodao da je Pauer Čajna zainteresovana i za druge projekte u Srbiji, među kojima je izgradnja šumadijskog koridora "Vožd Karađorđe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: