Brza pruga do Stare Pazove u martu, do Novog Sada na jesen 2021.

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović sastala se danas sa predsednikom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešenel kompani" (CRIC) Jan Žongminom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos/gyn9037
Foto: Depositphotos/gyn9037

Mihajlovićeva je izjavila da će u martu biti završena 34 kilometra levog koloseka deonice brze pruge Beograd-Budimpešta i to od Beograda do Stare Pazove, da će do oktobra biti gotov i desni kolosek, dok će na jesen 2021. biti gotova deonica od Beograda do Novog Sada.

"U martu ove godine započećemo radove i na trećoj deonici od Novog Sada do granice sa Mađarskom", izjavila je Mihajlovićeva na sastanku Žongminom, sa kojim je razgovarala o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Кine u Srbiji Čen Bo.

Mihajlovićeva je podsetila da vrednost infrastrukturnih projekata koje Srbija ima sa Кinom iznosi 15 milijardi evra.

"Projekat modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta je veoma značajan za Srbiju, ne samo zato što je najveći projekat u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, već jer smo time deo globalne inicijative 'Pojas i put', na šta smo posebno ponosni jer govori o odnosima Srbije i Кine. Ovim projektom vraćamo Srbiju na poziciju tranzitne zemlje kroz koju prolazi prva brza pruga, to nikada nismo imali", rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Predsednik kineske kompanije CRIC Jan Žongmin je zahvalio ministarki Mihajlović i ministarstvu na podršci i pomoći u realizaciji ovog projekta, rekavši da se juče na terenu uverio da svi radovi teku po ugovorenoj dinamici. "Nemamo problema u realizaciji projekta i sa svoje strane, kao odgovorna kompanija, učinićemo sve da se radovi izvedu po dogovorenoj dinamici", rekao je Jan Žongmin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu