Dve godine u beogradskoj opštini parking je bio "džaba"

Mladenovčani su se od kraja 2017. godine parkirali bez naknade. Specifična situacija će se, prema izveštajima lokalnih medija, okončati krajem januara 2020.

Srbija

Izvor: M. Ro, B92

Ponedeljak, 13.01.2020.

14:31

Dve godine u beogradskoj opštini parking je bio
Foto: Depositphotos, Jenkins

Nakon što je opština Mladenovac raskinula ugovor sa privatnom firmom "Metroparking", nastao je "divlji zapad". Jeste da su Mladenovčani tokom dužeg perioda štedeli - naizgled radosna situacija svakodnevnog troška manje, ali pitanje je da li je vredelo nervoze jer automobile gotovo da je ostavljao ko je kako hteo.

Na teritoriji cele opštine poskidani su znaci za parking zone 28. novembra 2017. godine, nakon raskida ugovora sa "Metroparkingom". Usluge su prvobitno poverene na 22 godine, ali je dogovor okončan nakon šest godina, pa je slučaj završio na sudu. Nakon više od dve godine, specifični slučaj po nastaloj situaciji i dužini njenog rešavanja, prema pisanju "Mladenovačkog Glasa", okončaće se krajem januara. Tekuće godine.

Sve je spremno da se posle više od dve godine realizuje naplata parkiranja u Mladenovcu, a meštani su uveliko podelili na društvenim mrežama fotografije postavljenih znakova za parking zone.

Prema navodima lokalnih novina gradske ulice je "skenirao" i elaborat uradio Komitet za bezbednost saobraćaja zajedno sa Beograd putem.
Redakcija B92 uputila je danas pitanja Opštini Mladenovac o dodatnim informacijama o parkiranju na teritoriji te opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: