Da li koristite tramvaj? Grad želi da angažuje stručnjake koji bi povećali efikasnost

Na 12 tramvajskih linijja u Beogradu dnevno se preveze svega 10 odsto putnika koji koriste javni prevoz.

Srbija

Izvor: ekapija.com

Petak, 10.01.2020.

09:49

Da li koristite tramvaj? Grad želi da angažuje stručnjake koji bi povećali efikasnost
Foto: Beoinfo

Grad planira da u narednom periodu angažuje stručnjake koji bi analizirali kako može da se unapredi tramvajski saobraćaj.

Raspisana je javna nabavka za izradu tehničko tehnološke analize tramvajskog podsistema i predlog mera za povećanje efikasnosti i učešća u redovnoj raspodeli, navodi eKapija.

U okviru projekta, između ostalog potrebno je uraditi: analizu postojećeg stanja, analiza opterećenih koridora i deonica na mreži tramvajskih linija, kao i dati predlog mera za povećanje efikasnosti tramvajskog saobraćaja.

Tramvajski podsistem je, kako se navodi, okosnica sistema javnog gradskog transporta putnika u Beogradu još od uvođenja ovog komunalnog sistema grada (1892. godine).

Danas je na 12 tramvajskih linija maksimalno angažovano više od 100 vozila u času, koja obave gotovo 1.500 polazaka.

"Iako je struktura trase linija naizgled povoljna, tramvajski podsistem ne funkcioniše na optimalan način. Zbog toga se u tramvajskom podsistemu preveze tek negde oko 10% svih putnika u sistemu, i evidentna je niska iskorišćenost ponuđenih kapaciteta na mreži linija", navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 10. februar 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: