Do kraja 2025. imaćemo najviše kilometara auto-puteva u regionu VIDEO

"Do kraja 2025. Srbija će imati najviše kilometara auto-puteva u regionu, više i od Hrvatske", kazala je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.01.2020.

09:50

Do kraja 2025. imaćemo najviše kilometara auto-puteva u regionu VIDEO
Foto: Depositphotos/Bogdan.hoda

"Novi investicioni ciklus ’Srbija 2025’ vredan je 14 milijardi evra i odnosi se kako na transportnu, tako i na komunalnu, socijalnu i energetsku infrastrukturu, što je uslov da ljudi ostanu da žive u Srbiji", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prve, istakla da Srbija započinje izgradnju 400 kilometara novih puteva.

"U martu započinjemo izgradnju brze saobraćajnice kojom ćemo spojiti Valjevo sa ’Milošem Velikim’, počinjemo i izgradnju Fruškogorskog koridora vrednu 600 miliona evra, završićemo dokumentaciju za novi auto-put Vožd Karađorđe, kao i dokumentaciju za prugu Niš-Preševo. Pored toga, krenuće i izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice, kao i rekonstrukcija barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom", rekla je.

Mihajlovićeva je podsetila da se radovi već izvode na deonici "Miloša Velikog" od Čačka do Požege, kao i na Moravskom koridoru, te da će ove godine biti završena i dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Sama dokumentacija za Požega-Boljare košta 50 miliona evra, kada se završi razgovaraćemo o načinima finansiranja, jer će ova deonica okvirno koštati dve milijarde evra. Takođe, u naredne tri godine rehabilitovaćemo 5.000 regionalnih i lokalnih puteva", izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica vlade istakla je da Srbija, nakon 40 godina, dosta ulaže u železnički saobraćaj, te da će se na jesen 2021. od Beograda do Novog Sada brzim vozom putovati 25 minuta.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: