Zaposleni u gradskoj upravi danas dobijaju 41.800 dinara solidarne pomoći

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da će danas biti isplaćena solidarna pomoć za sve zaposlene u Upravi grada u iznosu od 41.800 dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 27.12.2019.

10:56

Zaposleni u gradskoj upravi danas dobijaju 41.800 dinara solidarne pomoći
Foto: Depositphotos, faustpr

"Već drugu godinu zaredom zaposlenima u Upravi grada isplaćujemo solidarnu pomoć i već treću godinu pomoć se isplaćuje i zaposlenima u gradskim preduzećima", rekao je Vesić, obraćajući se "ugovorcima" u Gradskoj upravi.

Prema Vesićevim rečima, u prvoj polovini godine biće predloženo i da 350 radnika u Upravi bude zaposleno za stalno.

"Ljudi koji rade u Gradu imaju veliku odgovornost i mi ćemo predložiti vladi da svi oni koji rade godinama, a nisu stalno zaposleni, dobiju posao za stalno", rekao je Vesić.

Kako je dodao, novi kolektivni ugovor za zaposlene u Gradskoj upravi će promeniti u velikoj meri njihove uslove rada.

"Njihov posao je naporan i kad su oni zadovoljniji, onda su i građani u boljoj situaciji, što je suština svakog rada, oni zaslužuju bolju situaciju", istakao je Vesić i dodao da se čine svi napori da se status onih koji nisu stalno zaposleni značajno izmeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: