I zvanično parafirana kupovina Jat tehnike: Česi novi vlasnici

Kompanija Avija prime iz Češke i zvanično je juče parafirala ugovor o kupovini preduzeća Jat tehnika iz Surčina.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.12.2019.

09:25

I zvanično parafirana kupovina Jat tehnike: Česi novi vlasnici
Foto: Epa, SASCHA STEINBACH

Vrednost kupoprodajnog ugovora je 10.299.907 evra, navodi se na sajtu Ministarstva privrede.

Jat tehnika, čije je sedište na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avij prime grupe, zajedno sa aerodromima u Ljubljani i aerodromima Katovice i Ržežov (Poljska).

Ministarstvo privrede je 26. novembra 2019. godine donelo Odluku kojom je za kupca 99,3834 odsto udela u kapitalu JAT tehnike proglasilo kompaniju Avija prime iz Praga.

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 6. novembar 2019. i do tog roka podneta su dva zahteva za otkup prodajne dokumentacije. Jedan zahtev podnela je kompanija SR Teknics iz Klotena u Švajcarskoj, a drugi češka Avija prime, koja je potom jedina podnela prijavu za učešće u postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: