Vučić sazvao hitan sastanak: Traži način da spreči mlade da idu u inostranstvo VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitan sastanak s najbližim saradnicima.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 17.12.2019.

19:00

Vučić sazvao hitan sastanak: Traži način da spreči mlade da idu u inostranstvo VIDEO

Povod sastanka je pronalaženje načina da se spreči sve učestalije i agresivnije reklamiranje u domaćim medijima agencija koje vrbuju najbolje stručnjake iz Srbije za rad u inostranstvu.

Kako izveštava Prva, mediji plasiraju reklame za sve poslove koji su najtraženiji u zemljama EU za koje su Srbi radi da odu i zarade više novca.

Jedan od primera slične prakse iz Evrope je video-snimak kancelarke Angele Merkel koja poziva radnike iz EU da dođu u Nemačku, gde bi imali mnogo bolje uslove za rad.

Upravo u Nemačku odlazi najviše Srba, a najtraženiji su medicinske sestre i bravari. Srbi idu i u Austriju, gde postoji dosta veoma traženih pozicija, njih čak 54.

Svi oni koji se prijave za profesije stolara, zidara, tapetara i drugih automatski mogu da dobiju vizu za život i rad u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: