Prodat hotel "Mileševa"

Odbor poverilaca firme "Putnik" iz Prijepolja prihvatio je ponudu od 18,5 miliona dinara preduzeća "Mali kućni aparati", za prodaju hotela "Mileševa".

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.12.2019.

17:33

Prodat hotel
Foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy

To je za oko 88 miliona dinara manje od procenjene vrednosti.

Kako se navodi na portalu Glas zapadne Srbije, sada su se stekli uslovi da već tokom sedmice beogradska kompanija preuzme gazdovanje nekada renomiranim ugostiteljsko turističkim preduzećem.

Firma iz Beograda postala je vlasnik zgrade dvospratnog hotela površine 4.770 metara kvadratnih, bazena i sportskih terena koji se uz njega nalaze, ali ne i placa od dva hektara koji će i dalje ostati državna svojina.

Portal podseća da su na nedavno završenom tenderu koji je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika za kupovinu firme "Putnik" iz Prijepolja stigle tri ponude, međutim, kako nijedna od njih nije prelazila polovinu procenjene vrednosti od 106,5 miliona dinara, Odbor poverilaca morao je da se sastane i da poslednju reč.

Osim firme "Mali kućni aparati", za kupovinu hotela zainteresovana su bila i preduzeća "Zig Gradnja" iz Beograda, koje je ponudilo 15 miliona i Građevinsko preduzeće "Stabil - Pro" DOO Užice, koje je nudilo 12,1 milion dinara.

"Putnik” iz Prijepolja je u stečaju bio od 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: