Modernizacija železnice: Novi automatizovani putni prelaz u Odžacima

Odžaci -- Na pruzi Novi Sad - Bogojevo, u Odžacima, pušten je u rad novi, automatizovani putni prelaz, kako bi se podigao nivo bezbednosti na tom mestu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, gyn9037
Foto: Depositphotos, gyn9037

Kako kažu iz preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije", reč je o putnom prelazu koji se nalazi između mesta Odžaci i Lalić, koji je ranije bio obezbeđen znakovima vertikalne drumske signalizacije, a automatizovan prelaz pušten je u rad u četvrtak.

Radovi na izgradnji trajali su oko mesec i po dana, a putni prelaz u Odžacima sada je obezbeđen automatskim polubranicima i savremenim signalno-sigurnosnim uređajima, i postavljeni su video nadzor i reflektorsko obezbeđenje.

"Infrastruktura železnice Srbije" postavila je vibro trake za usporavanje drumskog saobraćaja pre putnog prelaza, kao i novi tip vertikalne drumske signalizacije, koji vidljivo upozoravaju na približavanje putnom prelazu. Time je, kažu u preduzeću, ispunjeno obećanje ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa sastanka s načelnikom i predsednicima opština Zapadnobačkog okruga.

Putni prelaz u Odžacima je 22. novi putni prelaz koji je "Infrastruktura železnice Srbije" izgradila i automatizovala tokom prošle i ove godine. Time se nastavlja unapređivanje bezbednost saobraćaja na putnim prelazima, što je, kaže se u saopštenju, jedan od prioritetnih zadataka i ciljeva železničke kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu