Trostruki rekord: "Hemofarm" proizveo 5,7 milijardi tableta

Kompanija "Hemofarm" ovu će godinu završiti sa oko 5,7 milijardi proizvedenih tableta i drugih formi, odnosno oko 280 miliona pakovanja.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

10:52

Trostruki rekord:
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Kako kaže generalni direktor te kompanije Ronald Zeliger, 2019. je jedna od najuspešnijih godina u skorijoj istoriji Hemofarma u kojoj je postignut trostruki rekord, u obimu proizvodnje, proizvodnom porftoliju i prodaji.

"Kada je reč o Hemofarmovom proizvodnom porftoliju, on će na kraju ove godine u svom sastavu imati 3.150 različitih proizvoda koji nastaju u njegovim pogonima", rekao je Zeliger na novogodišnjoj proslavi Hemofarma.

Naveo je da je ove godine ostvarena i rekordna prodaja, koja je, kaže, zabeležila rast u odnosu na prošlu godinu.

"Možemo i treba da budemo ponosni na sve što smo postigli ove godine. Posebno što naredne obeležavamo poseban jubilej, 60. rođendan. Međutim, poslovanje Hemofarma ne čine samo rezultati, već upravo briga o zdravlju građana u Srbiji i širom sveta, na čak tri kontinenta na kojima se naši lekovi prodaju", rekao je Zeliger.

Prema njegovim rečima, ti rezultati govore da je Hemofarm kompanija kojoj je stalo do društva i zajednice u kojoj posluje, da joj je stalo da obezbedi najbolji kvalitet proizvoda i da joj je stalo do zdravlja svakog pacijenta.

"Naši poslovni rezultati upravo zato su dobri, jer sve što radimo, radimo zato što nam je stalo i zato što imamo viziju. Ta vizija je zdravlje za sve nas", rekao je Zeliger. On je podvukao da se Hemofarm bazira i na konceptu održivog razvoja i odgovornog poslovanja, koje, pdoseća, sprovodi fondacija te kompanije kroz različite kampanje u oblasti zdravlja.

Takođe, istaknuto je i da je samo tokom ove godine kompanija zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirala medicinsku opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara. Zeliger je poručio da će Hemofarm nastojati da iz godine u godinu postiže još bolje rezultate i da ostane i učvrsti svoje mesto regionalnog lidera u farmaceutskoj industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: