CarGo investira šest miliona evra: 150 crnih limuzina na ulicama do Nove godine

Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies, predstavio je biznis-klasu, novu funkcionalnost CarGo aplikacije, poslovnoj zajednici Srbije i regiona.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

11:27

CarGo investira šest miliona evra: 150 crnih limuzina na ulicama do Nove godine
Foto: CarGo

Guberinić je na CEO Samitu, skupu privrednih lidera regiona, rekao da je vrednost ove investicije šest miliona evra.

Biznis-klasa se već sada nalazi na raspolaganju, ali će ova dodatna funkcionalnost članovima udruženja CarGo biti u potpunosti dostupna od Nove godine, kada se očekuje i kompletiranje flote od 150 crnih limuzina koje će se naći na ulicama Beograda, saopšteno je iz tog udruženja.

"CarGo je počeo kao mali srpski startap pre pet godina, a ove godine je završio na Forbsovoj listi deset najinovativnijih kompanija koje menjaju svoja tržišta. Ponosni smo i na to što je naš softver samoodrživ, što znači da sami finansiramo sve investicije. Izabrali smo teži put, ali nam on omogućava i neke prednosti, kao što je nezavisnost u donošenju poslovnih i strateških odluka. Naravno, reč je o investiciji koja je podeljena u veći broj rata, ali smo posebno ponosni na održiv poslovni model koji smo napravili", izjavio je Guberinić i naglasio stopostotno elektronsko poslovanje i činjenicu da se plaćaju svi porezi i da sav novac ostaje u Srbiji.

Direktor kompanije Kar go tehnolodži najavio je da će se među 150 najnovijih arteona, kamrija i jaguara, koji će biti deo biznis-klase, naći i deset električnih automobila visoke kategorije.

"Sada već možete da vidite na ulicama Beograda Jaguar I-Pace, prvi potpuno električni Jaguarov model, vrhunskih performanski i inkorporiranih tehnoloških dostignuća. Naša vizija je zeleni Beograd i Srbija koja će svoj razvoj bazirati na održivosti. Verujemo da tehnologije mogu da pomognu u uštedi energije i očuvanja našeg grada i zemlje. Na tom polju već pravimo srednjoročne i dugoročne planove", rekao je Guberinić, saopšteno je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: