Poslovni forum Srbija - Belorusija: Uvozimo traktore, kipere, mlečne proizvode...

Na poslovnom forumu danas je potpisan Memorandum o razumevanju između Beloruske trgovinske industrijske komore i Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.12.2019.

16:25

Poslovni forum Srbija - Belorusija: Uvozimo traktore, kipere, mlečne proizvode...
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Pored ovog Memoranduma, na forumu Srbija - Belorusija potpisano je još komercijalnih ugovora.

Potpisani su komercijalni Ugovor o isporukama traktora i traktorskih priključaka, Ugovor o isporuci poljoprivrednih automobilskih i kamionskih guma, Ugovor o ekskluzivnoj distributerskoj saradnji za održavanje poljoprivrednih lakih automboliskih i kamionskih guma, kao i Ugovor o isporukama poljoprivredne tehnike u Srbiju.

Potpisani su i Sporazum o realizaciji poliesteriskih proizvoda na tržištu Balkana, Ugovor o zastupanju u cilju realizacije visokoprečišćenog voska za sveće i zaštitnog voska u periodu od 2020. do 2024.

Predstavnici srpskih i beloruskih kompanija potpisali su i Ugovor o isporuci kipera za površinske kopove za beloruski Belaz i Ugovor o isporuci rezervnih delova za kipere za površinske kopove.

Potpisani su i Sporazum o saradnji povodom isporuke vatrostalnih proizvoda, kao i Godišnji okvirni ugovor za plasman proizvoda od metala u Srbiju u 2020.

Na Poslovnom forumu potpisani su i Ugovor o isporuci mlečnih proizvoda i Ugovor o isporukama rezane građe u Srbiji.

Ugovori su potpisani u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, i ministara finansija i poljoprivrede Siniše Malog i Branislava Nedimovića.

Potpisivanju komercijalnih ugovora prisustvovao je i ministar antimonopolskog regulisanja i trgovine Belorusije, Vladimir Koltovič, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i predsedavajući Beloruske trgovinsko-industrijske komore, Vladimir Ulahovič.

Nakon uvodnih obraćanja i potpisivanja ugovora, usledio je radni deo foruma i bilateralni susreti srpskih i beloruskih firmi.

Forum je okupio 72 srpske i 22 beloruske kompanije, i više od 150 privrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: