Petrohemija planira investicije od 15,4 miliona evra u 2020.

Nadzorni odbor HIP Petrohemije razmatrao je predviđene investicije od 15,4 miliona evra za 2020. godinu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.12.2019.

11:39

Petrohemija planira investicije od 15,4 miliona evra u 2020.
Foto: Depositphotos/wlad74

Doneo je zaključak da je ključna promena rad na povećanju kapaciteta prerade, objavljeno je u kompanijskom glasilu (Informatoru) ovog državnog preduzeća.

Kako se navodi, petrohemijska prerada bi trebalo da se uveća sa sadašnjih 1.370 tona na dan na 1.550 tona dnevno, što je kako se dodaje veliki izazov, a daje mogućnost "za povećanje prisustva na tržištu" i predstavlja korak ka maksimalnom iskorišćenju kapaciteta fabrike Etilen.

Nadzorni odbor (NO) usvojio je izveštaj o poslovanju za oktobar i deset meseci ove godine i izrazio zabrinutost zbog trenda rezultata poslovanja, pošto EBITDA (profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) za 10 meseci iznosi "minus 740 miliona dinara" što je, kako se kaže, lošiji rezultat od planiranog.

"Naredna godina će predstavljati izazov za poslovanje petrohemijske industrije zbog negativnog trenda cena petrohemijskih proizvoda na svetskom tržištu, a planom poslovanja u 2020. godini predvidjena je EBITDA u iznosu od plus 100 miliona dinara", objavljeno je u Informatoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: