Kinezi žele da rekonstruišu prugu Valjevo-Loznica

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović razgovarala je danas s delegacijom kompanije CCECC o mogućnostima saradnje na novim projektima u oblasti železnice.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

13:01

Kinezi žele da rekonstruišu prugu Valjevo-Loznica
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

"Srbija želi da bude privredno najbrže rastuća zemlja u regionu i stoga veliku pažnju posvećujemo investicijama u oblast transporta, u kom modernizacija železnice ima posebno važno mesto. Srbija ima veoma dobru saradnju sa mnogim kineskim kompanijama, posebno kroz inicijativu ’Jedan pojas, jedan put'", rekla je Mihajlovićeva.

Sun Man, direktor Kancelarije za Balkan kompanije CCECC (China Civil Engineering and Construction Company), rekao je da je ova kompanija posebno specijalizovana za projekte u oblasti železnice i da je u Srbiji zainteresovana za projekat rekonstrukcije pruge Valjevo-Loznica.

"Nadamo se da ćemo imati prilike da u okviru globalne inicijative ’Jedan pojas, jedan put’ učestvujemo na infrastrukturnim projektima u Republici Srbiji", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: