Novi mercedesi u Novom Sadu: Obnovljen vozni park JGSP-a

U centralnu garažu JGSP "Novi Sad" u utorak je stiglo 13 novih Mercedesovih autobusa.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

19:31

Novi mercedesi u Novom Sadu: Obnovljen vozni park JGSP-a
Foto: ilustracija, Epa, YONHAP

Ovi autobusi, modela konekto NGT, imaju pogon na komprimovani prirodni gas CNG. Ugovor za kupovinu vozila potpisan je 7. juna s kompanijom Star import, generalnim distributerom Mercedesovih vozila za Srbiju, na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke.

"U toku je najveća obnova voznog parka u istoriji gradskog prevoznika u jednoj godini. U preduzeće je nedavno stiglo osam midbuseva, danas 13 Mercedes-Benc solo autobusa, a uspešno su završene javne nabavke na osnovu kojih očekujemo da u 2020. godini stigne još 50 vozila. Sve ovo ne bi bilo urađeno da nismo naišli na razumevanje nadležnih u gradu, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, koji su iz gradske kase u 2019. godini izdvojili dve milijarde dinara za 71 autobus", rekao je direktor JGSP Novi Sad Milovan Amidžić.

Amidžić dodaje i kako je sklopljen aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, i raspisan tender za kupovinu još 30 vozila.

Nova vozila su solo, niskopodna, imaju ugrađene klima-uređaje i mehaničke rampe. U odnosu na prethodne nabavke, imaju nešto viši nivo opreme, tako da poseduju vaj-faj 4G ruter i video-nadzor. Ukupan broj mesta za sedenje je 30, a ukupan kapacitet autobusa iznosi 90 mesta plus mesto za vozača, piše Dnevnik.

"Obnovom voznog parka naše usluge biće podignute na zavidan nivo, a putnici će na naše, a verujem i njihovo, zadovoljstvo, dobiti značajno veći kvalitet prevoza", ocenio je Amidžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: