"Budžet razvojni, Mali ozbiljan čovek i ministar"

Predsednica parlamenta i poslanica SNS Maja Gojković ocenila je danas u skupštini da je vlada predložila razvojni budžet za 2020. godinu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

15:29

Foto: Epa/ARMANDO BABANI

Prema njenim rečima, to što deo opozicije ne učestvuje u raspravi, iako su tražili i dobili duplo veće vreme za raspravu o budžetu, samo pokazuje da ih ne interesuje život građana Srbije.

Gojkovićeva je, takođe, kritikovala ministre u vladi zato što ne učestvuju u razmatranju budžeta za narednu godinu, osim Siniše Malog i Zorana Đorđevića, koje je pohvalila pošto su, kako kaže, stalno u parlamentu.

"Ocena javnosti Srbije je da je ovo razvojni budžet i da nije predizborni, jer svaki budžet od 2012. do sada pokazuje pozitivan i uzlazni trend", rekla je Gojkovićeva i dodala da su budžete od 2012. mogli da ocene i građani Srbije na izborima. Dodaje da je opozicija za svaki budžet od 2012. tvrdila da je predizborni, samo zato što ima pozitivne pokazatelje kada je reč o standardu života građana.

Gojkovićeva je naglasila da je budžetom za 2020. predviđeno uvećanje plata i penzija i da to samo pokazuje da je Srbija, ne samo politički, već i ekonomski stabilna država i da posle dužeg vremena od 2012. kada je SNS sa koalicinom partnerima bila prinuđena nakon ekonomskog debakla da napravi pomak nagore.

"Da li je nešto protivustavno, ne možemo mi to da ocenjujemo već Ustavni sud, po pitanju smanjenja penzija", rekla je ona i dodala da su evropske države koje su bile u sličnoj situaciji rekla da je odluka o umanjivanju penzija ustavna. Ona kaže da misli da se Ustavni sud oglasio i povodom ovog slučaja i da su to i građni pozitivno ocenili.

"Budžet je zaista razvojni i odličan, a oni su koji su tražili da vodimo dužu rasrpavu o budžetu nisu ovde i time su pokazali da nisu zainteresovani za diskusiju o životu građana Srbije 2020. godine, već da su više zainteresovani za jutarnje seanse i doručke sa različitim faktorima van naše države", rekla je predsednica parlamenta.

Govoreći o ministrima, Gojkovićeva je primetila da samo Mali i Đorđević prisustvuju svim sednicama.

"Jeste ovo nadležnost ministra Malog, ali ako ćemo da govorimo o pojedinostima budžeta, trebalo bi da sede ovde i drugi ministri, a ne da Malog maltretiramo za stavku budžeta. Inače, Mali je odličan ministar, a bio je i odličan studenat, to misle profesori Ekonomskog fakulteta koji su mu predavali. Imaju izvrsno mišljenje o Malom", rekla je ona i poručila Malom da ima sve pohvale.

Kaže da je Mali pokazao da nije samo dobar u teoriji, već i u praksi i da se to vidi po tome što dobro radi svoj posao.

"Napadaju vas samo politički, jer ste lojalni predsedniku Vučiću i dobro radite svoj posao. Da ne radite dobro ne bi vas napadali. Vi ste ozbiljan čovek i minstar", poručila je Gojkovićeva ministru Malom.

Zahvalila je i ministru za rad Đorđeviću, ali je rekla da ima ministara kojima ima šta da se prigovori kada je reč o skupštini. Kaže da, na primer, ministar kulture nije došao u parlament da kaže da zbog napora premijerke Brnabić imamo blago povećanje sredstava za kulturu.

"Ali, da ne kritikujem samo jednog ministra. Ministar životne sredine Trivan bi morao da dođe ovde da razgovaramo. Ne govorim o njegovoj partiji, već lično o njemu. On ne dolazi ni na odbore, pa se mi poslanici borimo za povećanje sredstava za životnu sredinu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: