Traži se frizer, plata 80.000 dinara: Da li su uslužne delatnosti postale dobro plaćene? VIDEO

Jedan oglas za posao napravio je pravu pometnju na društvenim mrežama - potreban frizer, plata od 80.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Petak, 22.11.2019.

15:08

Traži se frizer, plata 80.000 dinara: Da li su uslužne delatnosti postale dobro plaćene? VIDEO
Foto: Depositphotos/stetsik

Da li bi trebalo da se čudimo ovakvom oglasu ili je zaista uobičajeno da frizer ima ovoliku platu, i da li su uslužne delatnosti danas postale dobro plaćene jer je onih koji dobro rade svoj posao očigledno sve manje?

Iako se na poziv Prve TV sa broja iz oglasa niko nije javio, pokušali su na drugi način da saznaju da li je to samo neslana šala ili je to realna plata.

"Ne mora da bude šala, ali sve zavisi na kom je nivou taj frizer, mislim da je taj oglas samo da se privuku radnici, jer se danas jako teško dolazi do radnika", kaže Jelena Jovanović, vlasnica frizerskog salona.

"Ako znaš svaku granu našeg posla, možeš da zaradiš baš dobro, i do 1.000-1.500 evra", ističe ona.

"Ta plata mi deluje bajkovito, ili nesvakidašnje, ali sigurno je normalna za one koji su stručni, one koji su postigli nešto u svom zanimanju. Ne verujem da je to plata za početnika“, kaže Veselinka Životić, direktorka srednje škole za negu lepote.

Prema njenim rečima, dobar, uspešan frizer može sigurno da zaradi i više od 80.000 dinara mesečno.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: