U trećem kvartalu u Srbiju ušlo 0,7 odsto manje vozila

U trećem kvartalu ove godine broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Srbiju manji je za 0,7 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.11.2019.

13:23

U trećem kvartalu u Srbiju ušlo 0,7 odsto manje vozila
Foto: Depositphotos, _xload_

Domaćih vozila je 1,5 odsto manje, dok je stranih vozila 0,3 procenta manje, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Od vozila sa stranom registracijom najviše ih je sa registracijom Nemačke (6,9 odsto), zatim Mađarske (5,1 posto) i Bugarske, sa učešćem od 4,8 procenata. Kada je reč o izlazu putničkih motornih vozila iz Srbije, statistika računa da je manji za 2,6 procenata u odnosu na isti period 2018. godine.

Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je veći za 0,6 odsto, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 4,4 procenata, pokazuju podaci statistike. Najbrojnija su vozila sa registracijom Nemačke (7,7 procenata), a zatim slede vozila s registracijom Mađarske, sa učešćem od 5,5 odsto, i Austrije sa 4,3 procenta.

Podaci takođe pokazuju da je ukupan broj putnika koji su svim vrstama putničkih prevoznih sredstava ušli u Srbiju tokom trećeg kvartala ove godine manji za 3,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Broj putnika u vozilima s domaćom registracijom veći je za 2,2 odsto, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 5,7 posto.

Ukupan broj putnika izašlih iz Srbije tokom trećeg kvartala 2019. godine manji je za 4,4 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Broj putnika u vozilima s domaćom registracijom veći je za 8,7 procenata, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 8,6 odsto.

Najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza s Hrvatskom (22,4 procenata) a zatim preko graničnih prelaza sa Makedonijom (18,0 posto), i Bosnom i Hercegovinom, (17,2 odsto). Najveći broj ulaza vozila u Srbiju zabeležen je preko graničnih prelaza Preševo, Batrovci i Horgoš, a izašlo iz zemlje preko prelaza sa Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom. Tri prelaza s najvećim prometom putničkih prevoznih sredstava u izlazu iz Srbije su Preševo, zatim Batrovci i Gradina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: