Na vidiku rešenje za hotelski kompleks: Arapi kupuju deo objekta od Gasproma?

Arapska kompanija zainteresovana je da od ruskog Gasproma, većinskog vlasnika započetog hotelskog kompleksa na planini Crni vrh, kod Bora, otkupi deo objekta.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Depositphotos/kalinovsky
Foto: Depositphotos/kalinovsky

"Arapi su, navodno, zainteresovani za kupovinu dela crnovrškog hotelskog kompleksa", naveo je za "Večernje novosti" izvor upoznat sa situacijom.

"Međutim, iako su i Rusi zainteresovani za tu mogućnost, uslov da bi se o tome uopšte i razgovaralo je da arapska kompanija podnese ponudu za kupovinu kompletnog objekta na planini između Bora i Žagubice", dodao je.

Ruska naftna kompanija "Gasprom", kao većinski vlasnik NIS, u čijem je vlasništvu oko 90 odsto ovog zdanja, nema nameru da investira u završetak izgradnje crnovrškog "Hajata", budući da hotelijerstvo nije osnovni biznis tog naftnog giganta.

Bez njih, ni ostali akcionari "Jelena" - RTB Bor, "Energoprojekt", PTT Srbija, "Srbijašume" i opštine Bor i Žagubica, niti imaju para, niti mogućnosti da to zdanje privedu nameni, pišu Novosti.

"Jelen - Hajat", kako je zvanično nazvan, napušten je posle 1999. godine i NATO bombardovanja. Oko 1.000 radnika napustilo je gradilište još u proleće 2001. godine. Po jednoj proceni, uloženo je 50, po drugoj 65 miliona dolara, preostalo je još toliko da se investira i da proradi "drugi Kopaonik". Preostalo je bilo samo deset meseci do konačnog završetka. To se nije desilo, a nije bilo ni ozbiljnijih pomaka, niti će ih, već je izvesno, ikada biti.

Iako je Naftna industrija Srbije većinski vlasnik kompleksa na Crnom vrhu, sa ovom kompanijom niko nije kontaktirao povodom ovih objekata. Kako "Novosti" saznaju, NIS je spreman da ga proda, pošto nema nameru da se bavi turizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 186 idi na stranu