Gradnja auto-puta može da počne: Ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu za most preko Save

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za izvođenje pripremnih radova za izgradnju mosta preko reke Save.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2019.

15:46

Gradnja auto-puta može da počne: Ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu za most preko Save
Foto: Depositphotos/Bogdan.hoda

To znači da je sve spremno da u najskorije vreme počnu radovi na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, most preko Save, čijom izgradnjom bi trebalo da počne realizacija projekta, s obzirom na to da je reč o najzahtevnijem objektu na trasi, druga je od ukupno tri deonice buduće saobraćajnice, a njegova dužina iznosiće 1,3 kilometara.

Ukupna dužina budućeg auto-puta i brze saobraćajnice koja će povezati Rumu i Loznicu preko Šapca iznosi 77 kilometara, od čega je dužina auto-puta Ruma-Šabac oko 21, a dužina brze saobraćajnice od Šapca do Loznice oko 55 kilometara.

Za realizaciju ovog projekta juče je potpisan komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom “Azvirt”, a vrednost projekta procenjuje se na 467,5 miliona evra, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: