Završena rekonstrukcija: Na inicijativu građana uređeno stepenište do Gardoša

Građani Zemuna u okviru projekta "Da se gradi i radi po tvom" izglasali su da žele rekonstrukciju prilaznog stepeništa do kule Gardoš.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2019.

13:37

Završena rekonstrukcija: Na inicijativu građana uređeno stepenište do Gardoša
Foto: Ministarstvo finansija

Ta rekonstrukcija je završena, a novi prilaz do kule obišli su ministar finansija Siniša Mali i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Projekat "Da se gradi i radi po tvom", tokom kojeg su građani Beograda sami predlagali i birali radove na svojim opštinima, započet je na inicijativu ministra Malog, u vreme kada je bio gradonačelnik Beograda.

"Rekonstruisano stepenište do kule Gardoš urađeno je u okviru projekta koji smo pokrenuli pre nekoliko godina Da se gradi i radi po tvom, gde smo dali priliku svim građanima u svim opštinama da kandiduju projekte za koje smatraju da su najvažniji u njihovom komšiluku. Jedan od projekata na teritoriji Zemuna bilo je ovo stepenište", rekao je Mali novinarima nakon obilaska završenih radova na kuli Gardoš. Ističe da je taj projekat pravi primer kako Vlada Srbije, lokalne samouprave i građani zajedno menjanju gradove i zemlju nabolje i dodao da će se i ubuduće čuti glas građana prilikom radova. Prema njegovim rečima, za tu rekonstrukciju Grad Beograd i opština Zemun izdvojili su 15 miliona dinara.

Mali je istakao da se Beograd potpuno promenio, a o tome da je postao lepši i atraktivniji govori i podatak da danas ima dva puta više turista nego pre samo nekoliko godina. Najavio je da će sutra pred poslanicima Narodne skupštine predstavljati budžet za 2020. godinu i istakao da je usmeren na podizanje životnog standarda građana Srbije, povećanje plata i penzija, ali i na ubrzanje privrednog rasta naše zemlje.

"Želimo da naš privredni rast bude i po stopi od četiri-pet-šest odsto godišnje, što znači i nova radna mesta, nove investicije, novi asfaltirani putevi, novih pristana i nova stepeništa kao ovo što je rekonstruisano", rekao je Mali.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić naveo je da su u vreme kada je ministar Mali bio gradonačelnik Beograda pokrenuti mnogi infrastrukturni projekti na toj opštini, a da je jedan od tih projekata stepenište do kule Gardoš.

"Zemun je jedna od opština koja je podržala inicijativu i ideju ministra Malog da damo mogućnost građanima da izaberu šta je to što žele da urede na teritorij svojih opština. Danas smo obišli jedan od tih projekata, a to je sanacija jednog od prilaznih stepeništa na Gardošu", rekao je Matić.

Navodi da je prva faza radova završena, a da predstoji postavljanje dekorativne rasvete na stepeništu. "Sve što smo dogovorili i što dogovaramo sa našim građanima, imamo podršku i volimo da naglasimo tu jedinstvenu politiku Vlade Srbije, Grada Beograda i gradskih opština i to daje rezultete na terenu i sa tim projektima ćemo nastaviti", istakao je Matić. Pozvao je građane Zemuna da nastave s davanjem predloga i sugestija u kom smeru žele da se razvija ta opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: