Gradilišta suzila trotoare: Kazne i do 3 miliona dinara

Prema Zakonu o putevima, postoje kazne predviđene za zauzimanje javnog prostora, ali investitori mogu da za to dobiju dozvolu od Sekretarijata za saobraćaj.

Srbija

Izvor: B92, Veèernje novosti

Ponedeljak, 18.11.2019.

09:26

Gradilišta suzila trotoare: Kazne i do 3 miliona dinara
Foto: Depositphotos, nenovbrothers

U samom centru Beograda postoje dva gradilišta koja su problematična, a nalaze se na nekoliko stotina metara jedno od drugog. Jedno je gradilište u Kondinoj ulici, zbog kog su pešaci prinuđeni da prelaze na drugu stranu kolovoza. Paralelno sa Kondinom ulicom, nalazi se i gradilište na uglu Vlajkovićeve i Kosovske ulice.

Ograda je na drugom gradilištu proširena na trotoar, a građevinari su zauzeli i nekoliko parking mesta. Takođe, ovaj ugao je problematičan i zbog male vidljivosti onih koji voze Kosovskom.

"Novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice, kaznom od 100.000 do 500.000 preduzetnik, a kaznom od 300.000 do 3.000.000 dinara za privredni prestup kazniće se pravno lice ako privremeno ili trajno zauzme javni put", kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, a prenose Večernje novosti.

Investitori bi trebalo Sekretarijatu za saobraćaj da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za zauzeće kolovoza ili trotoara, a uz taj zahtev se prilaže i saobraćajni projekat izmene režima saobraćaja, overen od licenciranog saobraćajnog inženjera.

Prema ovako podnetoj dokumentaciji, ovaj sekretarijat može da izda rešenje kojim odobrava izmenu režima saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: