Otvara se Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova

Beograd -- U okviru Beograda na vodi danas u podne se otvara Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, bellena, 308613466
Foto: Depositphotos, bellena, 308613466

Otvaranju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Beogradski park će se prostirati na površini od 2,7 hektara. Danas se otvara njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečje igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.

Pored parka, biće otvoren i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW.

Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije.

Vudro Vilson je izdavanjem srpskog proglasa 1918. godine i zalaganjem za sigurno obezbeđivanje pomorskog izlaza Kraljevine Srbije pružio srpskom narodu bezrezervnu podršku.

Na prostoru Beograda na vodi biće otvoren i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.

Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno su je usvojili odbornici gradskog parlamenta.

strana 1 od 186 idi na stranu