Otvara se Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova

U okviru Beograda na vodi danas u podne se otvara Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 15.11.2019.

08:00

Otvara se Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i Ulica Nikolaja Kravcova
Foto: Depositphotos, bellena, 308613466

Otvaranju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Beogradski park će se prostirati na površini od 2,7 hektara. Danas se otvara njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečje igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.

Pored parka, biće otvoren i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW.

Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije.

Vudro Vilson je izdavanjem srpskog proglasa 1918. godine i zalaganjem za sigurno obezbeđivanje pomorskog izlaza Kraljevine Srbije pružio srpskom narodu bezrezervnu podršku.

Na prostoru Beograda na vodi biće otvoren i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.

Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno su je usvojili odbornici gradskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

18 h

Podeli: