Srbija ima 30,4 tone zlata: "U slučaju krize, ono služi za sigurnost i bezbednost"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da to što Srbija ima više od 30 tona zlata znači da je postala ekonomski jaka.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.11.2019.

19:10

Srbija ima 30,4 tone zlata:
Foto: Epa, JEON HEON-KYUN

On je to rekao za Studio B, povodom izjave guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković da Srbija ima 30,4 tone zlata i da ono čini oko 10 procenata neto deviznih rezervi zemlje.

"Mi smo u oktobru kupili još 10 tona zlata i upravo je to i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao. Zlato znači sigurnost za svaku zemlju. U slučaju da je problem neka kriza imate zlato i vi ste sigurniji i bezbedniji i to je upravo politika koju smo sproveli na nivou vlade Republike Srbije zajedno sa NBS", rekao je Mali.

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti s tom politikom.

"Što nam više rastu devizne rezerve, a naravno one rastu ukoliko vam je ekonomija jača i bolja, a nama to jeste, onda ćemo više novca izdvajati za zlato i tako ćemo za nasu decu obezbediti i sigurniju i bolju budućnost. Naravno, u slučaju bilo kakve krize kao zemlja lakše ćemo da prebrodimo te šokove", rekao je Mali.
Foto: Tanjug/ Bojan Stekic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: