Brnabićeva: Zadovoljni rezultatima iz Bele knjige, možemo bolje

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo zato što je Srbija uspela da ispuni više od 40 odsto preporuka iz Bele knjige.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Sava Radovanovic
Foto: Sava Radovanovic

Ona je ocenila da je to dobar rezultat, ali da je moglo biti i bolje.

"Ove godine imamo 41 odsto ispunjenih preporuka, to je najbolji rezultat od 2011. godine, od kada se meri uspeh u procentu preporuka koje je Vlada implementirala, a koje dolaze od članica Saveta stranih investitora. Mi smo zadovoljni rezultatom, ali nismo srećni, ovo i dalje nije dovoljno dobro i znam da možemo bolje", izjavila je Brnabićeva na predstavljanju Bele knjige 2019 u Beogradu.

Ona je ukazala na to da je u Vladi Srbije formirana Radna grupa za ubrzanje preporuka iz Bele knjige, zahvaljujući kojoj je, ističe, uspostavljena drugačija dinamika sprovođenja reformi i stalna komunikacija s privrednicima.

"Sledeće godine ćemo biti i bolji, jer postoje neke oblasti koje su u izveštaju prepoznate kao da nije bilo pomaka, ali Vlada Srbije je već usvojila predloge zakona i uputila neke od tih predloga u Skupštinu, tako da će te oblasti, koje danas čitamo u ovoj knjizi, ubrzo biti promenjene na bolje", rekla je Brnabićeva.

Ističe da će Srbija nastaviti i bržim tempom iduće godine primenu predloga iz Bele knjige, navodeći da je cilj da pređe "magičnu cifru" od 50 odsto ispunjenih preporuka.

Brnabićeva je istakla i da su svi pozitivni ekonomski rezultati u Srbiji nastali zahvaljujući reformama koje se aktivno sprovode od 2014. godine, dodajući da su ti rezultati zajednički uspeh Vlade Srbije, članova Saveta stranih investitora, privrednika.

"Da nema ovakve vrste dijaloga sa privrednom, sa članovima Saveta, svih ostalih kompanija i privrednika, asocijacija, svakako ni Vlada Srbije ne bi mogla na pravi način i dovoljno efikasno da identifikuje sve ono što je potrebno uraditi da bi imali bolje poslovno okruženje i da implementira promene na način da one odmah daju rezultate", podvukala je Brnabićeva.

strana 1 od 186 idi na stranu