Spremni za zimu: Direktor "Srbijagasa" otkrio cene za predstojeću sezonu

Novi Sad -- Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na potencijalne probleme, a cena gasa će biti stabilna i neće se menjati u ovoj grejnoj sezoni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, farvatar
Foto: Depositphotos, farvatar

Kako se navodi u saopštenju "Srbijagasa", direktor tog preduzeća Dušan Bajatović je rekao da su preduzete sve mere u vezi sa sigurnim snabdevanjem gasom čak i u slučaju da dođe do problema s njegovom isporukom preko teritorije Ukrajine.

" 'Srbijagas' je u saradnji sa Vladom Srbije preduzeo sve mere da obezbedi dodatne količine gasa, pre svega iz Baumgartena, tako da će Podzemno skladište u Banatskom Dvoru do kraja ove godine, umesto sa 450 miliona kubika, biti napunjeno sa dodatnih 100 miliona, tj. sa ukupno 550 miliona kubika", naveo je Bajatović.

Za potrošače je dobro, dodao je, što se privodi kraju izgradnja magistralnog gasovoda od bugarske do mađarske granice, i što su počeli radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru, a gradiće se još jedno skladište u Itebeju.

Iduće godine Srbija će započeti i nove interkonekcije, pre svega izgradnju gasovoda Niš-Dimitrovgrad-Sofija, kao i pripremu dokumentacije i planova za gasovod Beograd - Banjaluka i za realizaciju interkonekcije prema Rumuniji. Bajatović je najavio i širenje gasovodne mreže prema Valjevu, Leskovcu, Vranju, Gadžinom Hanu.

strana 1 od 186 idi na stranu