"Zbog izgradnje modernih auto-puteva danas imamo daleko manji broj saobraćajnih nesreća"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pre otvaranja poslednje deonice Koridora 10, obišao je trasu auto-puta.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Subota, 09.11.2019.

11:28

Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

U izjavi za Prvu TV, istakao je da je deonica između Niša i Bele Palanke bila posebno kritična zbog saobraćajnih nesreća.

"Bio je samo jedan udes sa ozbiljnijim posledicama na putu Čačak-Ljig, a ranije se tu gubilo više desetina života. Izgradnja ove deonice Koridora 10 bila je teška zbog mnogo kosina, ali je sve završeno. Ranije su ljudi išli na Arad, pa smo tu gubili od 30 do 40 odsto putnika, a sada ćemo ih ne samo vratiti, već ćemo i nove dobiti. U nacionalni investicioni plan sada možemo da ubacimo, osim 4 milijarde ukupno za puteve, autoputeve, brze saobraćajnice, još i 900 miliona za oko 5.000 kilometara lokalnih puteva. To je nešto što pravi razliku", izjavio je predsednik Srbije.

Dodao je i da ostaje još Topljica, što se odnosi na najavljeni autoput do Prištine i Tirane, gde je pod našom kontrolom da napravimo 77km puta. Ovim se dižu i Prokuplje i Kuršumlija, a to dovodi firme i fabrike.

Više u video-prilogu:
Vučić je rekao i da ozbiljan pristup rešavanju problema doprinosi zapošljavanju mnogo ljudi. Što se sankcija tiče, ne smatra da će ih biti. Dodaje i to da bi te sankcije možda pogodile njega, neku firmu ili funkcionera, a da u svakom slučaju ne bi pogađale narod. "To je potpuno je drugačiji tip odnosa, i mogućih sankcija", smatra predsednik Srbije.

Ipak, veruje da nikakve sankcije nisu realne i da se neće dogoditi, mada je svestan toga da nemamo snagu i moć kao Turska. Dodao je i da se ne naoružavamo za rat, već za to da rada ne bude. Smatra da bi trebalo da pokažemo da smo tvrd orah, i da odvratimo svakog potencijalnog agresora od naše zemlje.

U zaključku, predsednik Srbije se zahvalio se i Josipu Brozu, Slobodanu Miloševiću i Borisu Tadiću. Rekao je kako su radovi su krenuli u martu 2012, ali su tek 2014 mogli da budu nastavljeni. Već 2012. su odmah bili prekinuti, jer je čak 26 od 27 kosina pogrešno projektovano. "Od 480 miliona evra, mi smo platili 445 miliona", izjavio je Aleksandar Vučić.

Ipak, dodaje da je zahvalan i Tadiću i poziva ga, je je dobrodošao svako ko je imao ideju da nešto treba da se izgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: