Mihajlovićeva sa "Pauer Čajnom": Vrednost zajedničkih projekata pet milijardi evra

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, sastala sesa delegacijom kineske kompanije "Pauer Čajna rejlvej konstrakšen".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2019.

12:03

Mihajlovićeva sa
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Kinesku delegaciju predvodi Ren Lidži, potpredsednik kompanije.

"Naša saradnja je sve veća i vrednost projekata koje zajedno realizujemo i koji su u planu iznosi više od pet milijardi evra. Raduje nas što ste deo važnih projekata u Srbiji - izgradnje obilaznice oko Beograda, mosta na Savi i budućeg beogradskog metroa. Drago mi je da smo usaglasili i Memorandum o razumevanju za projektovanje metroa u Beogradu i da uskoro počinje izrada idejnog projekta", rekla je Mihajlovićeva.

Ren Lidži izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i istakao da je "Pauer Čajna" spremna da da svoj doprinos daljem infrastrukturnom razvoju Srbije, posebno kroz projekat izgradnje beogradskog metroa.

"Hvala Vam na podršci koju pružate realizaciji svih projekata koje radimo zajedno. Nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju, počećemo izradu idejnog projekta za metro u Beogradu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: