Divlji taksisti haraju Beogradom: Da li će nova taktika da ih ukloni sa ulica? VIDEO

U Beogradu postoji blizu 6.500 registrovanih taksi prevoznika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2019.

19:38

Divlji taksisti haraju Beogradom: Da li će nova taktika da ih ukloni sa ulica? VIDEO

Tačan broj neregistrovanih nikada nije utvrđen. Kako bi problem divljih taksista bio rešen, Sekretarijat za javni prevoz odnedavno je počeo da izdaje identifikacione nalepnice, a taksisti koji ih ne budu imali od 15. novembra neće moći da voze putnike sa aerodroma.

Veliki broj divljih taksista koji špartaju ulicama Beograda umnogome komplikuje živote Beograđanima, a možda još više stranim turistima, koji su nebrojeno puta papreno plaćali za kratku vožnju centrom grada.

Višedecenijski problem nelegalnih taksista nije rešen, a nalepnice su jedan od načina da se razlikuju legalni od ilegalnih prevoznika.

Tačno 6.453 legalne taksiste moraće da plate 1.264 dinara za identifikacionu vetrobransku nalepnicu. Ipak, smatraju da na ovaj način neće biti rešen problem takozvanih "divljaka".

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da je izdavanje nalepnica pomak, jer prevoznici koji do 15. novembra ne budu imali identifikacione vetrobranske nalepnice neće moći da uđu na aerodrom Nikola Tesla.

Nelegalni taksisti prkose zakonima decenijama unazad, pa ne čudi što su oni legalni skeptični po pitanju nalepnica i rešavanju ovog problema.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: