Vlada bira avio-prevoznike sa Aerodroma "Morava": Mogući letovi za Frankfurt i Minhen

Kraljevo -- Vlada Republike Srbije subvencionisaće avio-prevoznike koji budu izabrani na raspisanom tenderu za letove sa Aerodroma "Morava" kod Kraljeva.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Za te namene za trogodišnji aganžman iz republičkog budzeta biće izdvojeno oko 5,7 miliona evra.

Grad Kraljevo već se opredelio za gradove koje će predložiti za letove sa kraljevačkog aerodroma.

"Predložićemo Frankfurt, Minhen i Ninberg u Nemačkoj prema kojim bi leteli avio-prevoznici koji budu izabrani na tenderu republičke vlade. Frankfurt i Minhen su veliki industrijski, finansijski i saobraćajni centri, ne samo nemački nego i evropski, u kojima živi i radi veliki broj naših ljudi, a Ninberg je sedište Kompanije "Leoni" koja u Kraljevu gradi Fabriku za proizvodnju kablova za automobilsku idustriju u kojoj će se do kraja 2023. zaposliti više od 5.000 radnika", rekao je za agenciju RINA dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prethodno je postignut dogovor da od početka decembra ove godine avioni sa Aerodroma "Morava" lete do Beča tri puta nedeljno, isto toliko i do Soluna u letnjoj sezoni.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva Aerodrom "Morava" značajno će doprineti bržem privrednom razvoju ne samo Kraljeva nego i mnogih drugih gradova i opština u okruženju a izgradnjom Moravskog koridora u potpunosti će opravdati svoje postojanje i rad.

strana 1 od 193 idi na stranu