Počinje glasanje: Meštani biraju koji projekat je njihov prioritet za sledeću godinu

Piroćanci će od sutra moći da glasaju koji je projekat njihov prioritet za 2020. godinu, a onaj sa najviše glasova biće realizovan naredne godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

16:34

Počinje glasanje: Meštani biraju koji projekat je njihov prioritet za sledeću godinu
Foto: Depositphotos, stoyanh

Zgrada autobuskih stajališta u selu Belo Polje, sređivanje parka kod vrtića Crvenkapa ili izgradnja ograde na kanalu kod Momčilovog grada, neki su od sedam predloga za koji će građani Pirota moći da glasaju,

U okviru participativnog budžetiranja od 44 projekta, izabrano je njih 7, a sada je na građanima da izaberu koji projekat ima prioritet i čija realizacija će se naći u budžetu za narednu godinu.Jedan ili dva predloga, u zavisnosti od iznosa koji je potreban za njegovu realizaciju, biće deo Odluke o budžetu Grada Pirota za 2020. godinu, saopštavaju u Gradskoj upravi.

Piroćanci će tako birati između sređivanja izvorišta Vrelo kod sela Krupac, postavljanja dva autobuska stajališta u Belom Polju, a pet predloga se odnose na projekte u samom gradu, prenose Južne vesti.

Građani će birati i da li je prioritet mobilijar za decu u parku kod železničke stanice, sređivanje parka kod vrtića "Crvenkapa" ili izrada projekta za rešenje problema atmosferskih voda u naselju Prčevac.

Dva projekta se odnose i na Momčilov grad, ograda na kanalu pored utvrđenja ili izgradnja drvenog mosta na tom kanalu su takođe predlozi za koje će se moći glasati.

O tome šta će se realizovati odrediće se u anketi u Uslužnom centru Gradske uprave i na sajtu Grada Pirota, gde će građani glasanjem odabrati koji će od ovih predloga će biti realizovan.

Anketa će trajati od 24. oktobra do 8. novembra, a rezultati glasanja biće dostupni na sajtu grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: