GSP Beograd: Naplata penala po završetku ugovorene isporuke

Beograd -- Iz GSP "Beograd" kažu da će preduzeće izvršiti naplatu penala od kompanije "Higer" zbog kašnjenja sa isporukom autobusa, a ne da je ona već izvršena.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, photopotam
Foto: Depositphotos, photopotam

"GSP će izvršiti naplatu penala, u skladu sa zakonskim procedurama i obavezama koje su definisane potpisanim Ugovorom o nabavci autobusa sa preduzećem 'Higer'", navodi se u saopštenju.

"GSP, Grad Beograd i Beograđani nikako neće biti oštećeni, nego će imati samo koristi od nabavke novih autobusa koje se ogledaju u redovnijem prevozu, prevozu autobusima koji su udobni, klimatizovani, niskopodni i sa motorima najnovije generacije, koji minimalno zagađuju okolinu", precizira se u saopštenju iz ovog preduzeća

"Da bi se naplatili penali potrebno je da se izvrši kompletna isporuka ugovorenih vozila i utvrdi tačan broj dana kašnjenja sa isporukom, kako bi se precizno izvršio obračun penala, a sve sa ugovorenim pravima i obavezama. Tada će poslednje plaćanje za autobuse biti umanjeno za utvrđeni iznos kašnjenja i tako se prema ugovoru i zakonu naplaćuju penali za kašnjenje”, navodi se u saopštenju. GSP "Beograd", prenosi Beoinfo.

strana 1 od 193 idi na stranu