GSP Beograd: Naplata penala po završetku ugovorene isporuke

Iz GSP "Beograd" kažu da će preduzeće izvršiti naplatu penala od kompanije "Higer" zbog kašnjenja sa isporukom autobusa, a ne da je ona već izvršena.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

16:24

GSP Beograd: Naplata penala po završetku ugovorene isporuke
Foto: Depositphotos, photopotam

"GSP će izvršiti naplatu penala, u skladu sa zakonskim procedurama i obavezama koje su definisane potpisanim Ugovorom o nabavci autobusa sa preduzećem 'Higer'", navodi se u saopštenju.

"GSP, Grad Beograd i Beograđani nikako neće biti oštećeni, nego će imati samo koristi od nabavke novih autobusa koje se ogledaju u redovnijem prevozu, prevozu autobusima koji su udobni, klimatizovani, niskopodni i sa motorima najnovije generacije, koji minimalno zagađuju okolinu", precizira se u saopštenju iz ovog preduzeća

"Da bi se naplatili penali potrebno je da se izvrši kompletna isporuka ugovorenih vozila i utvrdi tačan broj dana kašnjenja sa isporukom, kako bi se precizno izvršio obračun penala, a sve sa ugovorenim pravima i obavezama. Tada će poslednje plaćanje za autobuse biti umanjeno za utvrđeni iznos kašnjenja i tako se prema ugovoru i zakonu naplaćuju penali za kašnjenje”, navodi se u saopštenju. GSP "Beograd", prenosi Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: