Er Srbija ukida let Niš-Budimpešta

Avio-kompanija Er Srbija će, na osnovu odluke Vlade Srbije, ukinuti liniju Niš-Budimpešta posle 27. oktobra 2019. godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

16:18

Er Srbija ukida let Niš-Budimpešta
Foto: Depositphotos, todordinchev

Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša, navodi se u saopštenju kompanije.

Naime, iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je posle konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnim državnim institucijama počeo da preduzima radnje kako bi sproveo odluku i prekinuo sve aktivnosti na toj liniji u skladu sa zaključenim ugovorom između Vlade Republike Srbije i Er Srbije, a posebno čl. 11 tog dokumenta. Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine biće vraćen novac.

Važno je naglasiti da Er Srbija, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prati sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja. Kompanija planira i sprovodi radnje koje imaju za cilj dalje unapređenje saobraćaja sa našeg drugog matičnog aerodroma u Nišu, a što je u interesu građana tog dela Srbije i srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: