Uskoro gotova gondola: Radovi ušli u završnu fazu

Na međustanici "Gold gondole", pored Ribničkog jezera radovi na postavljanju ankera su u punom jeku.

Srbija

Izvor: RINA

Nedelja, 20.10.2019.

12:50

Uskoro gotova gondola: Radovi ušli u završnu fazu
Foto: RINA

Pored predstavnika kompanije "Amiga" iz Kraljeva i MPP "Jedinstvo" iz Sevojna, prisutni su stručnjaci i instruktori francuske kompanije POMA.

Radovi na "Gold gondoli" koje izvodi konzorcijum čiji je nosilac MPP "Jedinstvo" ulaze u završnu fazu. Na međustanici "Gold gondole" pored Ribničkog jezera, juče je postavljen anker glavnog reduktora. Kompletni građevinski radovi na ovoj fazi biće završeni do 10. novembra, zatim sledi montiranje opreme koje će prema planu i dinamici biti završeno do kraja meseca.

"Trenutno se postavlja poslednji deo a to je anker na međustanici, nosač hidromotora, čime se završavaju svi funkcionalni i tehnički vezani uslovi za montažu sajle i svih ostalih delova kao i završnu montažu opreme na polazno-izlaznoj stanici i na međustanici. Što se tiče građevinskih radova oni su sa jučerašnjim danom, betoniranjem stuba 34 koji se nalazi na sredini crne staze Zmajevac, praktično završeni. Kreće se u razvlačenje glavne sajle a sajla za signalni kabal je skoro razvučena", rekao je Zoran Radibratović, tehnički direktor MPP "Jedinstvo", prenosi RINA.
Foto: RINA
Radovi na međustanici izvode se užurbano te se privode kraju i betonski radovi na izgradnji garaže za kabine. Takođe, završeni su i betonski radovi na još preostala dva stubna mesta T33 i T34 na Torniku, terenu koji je vrlo nepristupačan i zahtevan. Do prvog novembra biće podignuti svih 36 stubova pa će se početi sa uplitanjem i razvlačenjem glavne sajle.

"Ukoliko nas vreme posluži, krajem novembra montaža bi trebalo da se završi i da se polako krene u procedure puštanja, proba elektro i mašinskog dela, probni rad i sve ostalo", kaže tehnički direktor "Jedinstva".

Počelo je montiranje noseće sajle za komunikacijski signalni kabl prečnika od 18 milimetara, od prvog stuba na početnoj stanici do devetnaestog na međustanici. Francuski eksperti zajedno sa izvođačima radova, asistiraju na ravnanju stubova i pripremi opreme za montažu međustanice, koja je dopremljena na lokaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: