Stevanović i Rjazancev: Postoji prostor za bolju privrednu saradnju

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović sastao se sa zamenikom ministra industrije i trgovine Rusije Olegom Nikolajevičem Rjazancevom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 19.10.2019.

12:36

Stevanović i Rjazancev: Postoji prostor za bolju privrednu saradnju
Foto: Ministarstvo privrede

Oni su se saglasili da postoji prostor za bolju privrednu saradnju dve zemlje.

U prvih sedam meseci ove godine, Srbija je na to tržište izvezla robe u vrednosti koja premašuje pola milijarde evra, što Rusku Federaciju čini petom po redu zemljom u koju Srbija najviše izvozi.

Stevanović je istakao da dve zemlje tradicionalno imaju dobre političke odnose, ali i da je Ruska Federacija važan ekonomski partner, iako nisu iscrpljeni svi potencijali.

On je Rjazancevom predstavio investicione mogućnosti, kao i mogućnosti za nastup ruskih kompanija na srpskom tržštu, saopšteno je iz ministarstva.

Kada je reč o spoljnotrgovinskoj razmeni, veliki potencijal predstavlja Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je omogućena je bescarinska trgovinska razmena sa ruskim tržištem koje ima više od 144 miliona stanovnika.

Državni sekretar je iskoristio priliku i da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Stevanović se sa Rjazancevim sastao na marginama zvanične posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: