Bivši farmaceutski gigant opet na prodaju: Posle sedam neuspelih pokušaja

Nakon što je propao i poslednji sedmi pokušaj prodaje fabrike lekova Jugoremedija u stečaju, oglašena je prodaja metodom neposredne pogodbe za 4. novembar.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 18.10.2019.

09:45

Bivši farmaceutski gigant opet na prodaju: Posle sedam neuspelih pokušaja
Ilustracija FOTO: Depositphotos, VadimVasenin.jpg

Predmet prodaje metodom neposredne pogodbe je imovina fabrike, čija je procenjena vrednost 3.813.357,07 dinara, piše novosadski Dnevnik.

U objavljenom oglasu navodi se da procenjena vrednost tog stečajnog dužnika nije minimalno prihvatljiva, niti je na ma koji drugi način obavezujuća za ponuđača ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

Najvažniju imovinu Jugoremedije čine industrijski kompleks površine 73.586 kvadratnih metara, pripadajuća oprema koja se nalazi u njemu, namenjena isključivo za proizvodne i neproizvodne pogone, 24 žiga koji su inetelektualna svojina fabrike lekova, 28 motornih vozila i inventar i zalihe privrednog društva Jugoremedija AD.

Poslednja početna cena, za koju nije bilo zainteresovanih, za prodaju nekadašnjeg farmaceutskog giganta u Zrenjaninu bila je 800 miliona dinara.

Stečaj u Jugoremediji proglašen je 2012. godine, a četiri godine kasnije proglašen je bankrot.

Ta fabrika bila je među 24 sporne privatizacije u Srbiji, čiju je prodaju analizirao Savet za borbu protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: