Država daje novac za nove taksije: Uslov beli automobili, isplata dugovanja i registracija

Automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a imaće pravo da sami odluče o modelu i ceni, piše "Blic".

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.10.2019.

13:53

Država daje novac za nove taksije: Uslov beli automobili, isplata dugovanja i registracija
Foto: Depositphotos/Corepics

Subvencije će biti po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat tokom sledeće nedelje, kada se nastavljaju pregovori između taksista i države, odnosno Ministarstva finansija.

Kupovina vozila uz subvenciju imaće tri koraka - taksisti će morati da obezbede učešće, država će dati subvenciju, a ostatak do ukupne cene novog vozila taksisti će moći da otplaćuju na pet godina putem lizinga ili bankarskog kredita.

Najčešći izbor među taksistima biće vozila srednje klase koja koštaju između 15.000 i 17.000 evra.

Taksisti će za dobijanje subvencije morati da ispune najmanje dva uslova - da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi.

Taj uslov trenutno ispunjava između 12.000 i 13.000 taksista od ukupno 17.400 taksi prevoznika u Srbiji.

Taksisti su pre dva dana okončali protest posle dvanaest dana blokade centra Beograda i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka rekao da će taksisti dobiti subvencije države, ali nije precizirao o kakvim subvencijama je reč. Tada je ocenio i da je država spremna da pomogne unapređenje kvaliteta taksi službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: