Nišlije će se voziti besplatno auto-putem oko grada

Niš -- Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će građani Niša moći bez plaćanja putarine da se voze auto-putem oko grada, uz besplatnu "gradsku kartu".

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija FOTO: Depositphotos, thekaikoroez
Ilustracija FOTO: Depositphotos, thekaikoroez

"Vozači iz Niša će se besplatno voziti auto-putem od Malčanske petlje preko Matejevačke petlje i Komrenske petlje, do petlje kod ulaza Niš-jug. Te petlje biće u funkciji kada bude otvoren istočni krak Koridora 10, a to će biti u narednih nekoliko nedelja", rekao je Bulatović na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Bulatović je rekao da će na sajtu grada i preduzeća Putevi Srbije u narednih nekoliko dana biti postavljeni svi detalji o izdavanju "gradske karte" koja omogućava besplatnu vožnju.

"Vozači će zahtev za dobijanje karte dostavljati gradu, a dobijaće je na kućnu adresu. Oni koji imaju više vozila, dobijaće toliko karata koliko imaju vozila", rekao je Bulatović.

Dodao je da će nakon završetka istočnog kraka Koridora 10 ka Dimitrovgradu i završetka pomenute četiri naplatne rampe, biti uklonjena naplatna rampa kod Naisa.

"Naplatna rampa kod Naisa sada ima 11 propusnih kanala, ali smo i pored toga bili svedoci dugih kolona na toj rampi. Nove četiri naplatne rampe imaće ukupno 16 propusnih kanala što će omogućiti bržu komunikaciju", izjavio je Bulatović.

Prema Bulatovićevim rečima, za unapređenje putne infrastrukture na području Niša ove godine je izdvojeno 950 miliona dinara.

strana 1 od 193 idi na stranu