CarGo: Oduzimanjem kombija za osobe sa invaliditetom oduzima se nada

Među osobama sa invaliditetom vlada velika zabrinutost zbog pretnji gašenja CarGoa i oduzimanja CarGo kombija za osobe sa invaliditetom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2019.

10:42

CarGo: Oduzimanjem kombija za osobe sa invaliditetom oduzima se nada
FOTO: CarGo

To je rekao predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić.

"Razumem strah ovih nedužnih ljudi. Mislili su da im je jedan problem rešen, a sada neko želi da im oduzme jedno olakšanje u životu. Osobe sa invaliditetom, osim CarGo kombija, nemaju nijednu bezbednu i efikasnu alternativnu. Zbog toga, svaki oduzeti CarGo predstavlja i oduzeto pravo na jednakost", kazao je Vučić.

On je poručio osobama sa invaliditetom i članovima udruženja da će CarGo nezadovoljstvo probati da kanališe kroz institucije, a da za sada nema potrebe za organizovanjem protesta protiv taksista, navedeno je u saopštenju tog udruženja.

"Lično sam zahvalan, ali i zabrinut zbog hiljada poruka i zahteva osoba sa invaliditetom da organizuju protest nezadovoljstva u Beogradu. Međutim, verujem da će institucije i donosioci odluka uraditi svoj deo posla. U Srbiji živi više od 700.000 osoba sa nekim oblikom invaliditeta i prosto je neverovatno da neko ovim ljudima želi da oduzme nešto što im toliko znači", rekao je Vučić.

Predsednik CarGo se zahvalio i Evropskoj uniji i dodao da CarGo nastavlja da borbu za građane vodi kroz institucije, te navodi da spremaju različite pravne inicijative i krivične prijave, poput one koju su podneli juče protiv organizatora protesta taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk, saopšteno je.

On je najavio da će se u petak susresti i sa Nacionalnom organizacijom za retke bolesti Srbije, krovnom organizacijom 24 udruženja građana, kako bi saslušali njihove potrebe, smirili tenzije i u narednom periodu sproveli planirane zajedničke aktivnosti.

Predsednik udruženja CarGo naveo je da je njihov cilj da prave gradove budućnosti u modernoj Srbiji, a da osobe sa invaliditetom ne smeju biti u senci, već u vrhu prioriteta svih udruženja, kompanija, ali i države.

"Oduzimanje CarGo vozila značilo bi oduzimanje prava na slobodu i kretanje, a oduzimanjem kombija za osobe sa invaliditetom oduzima se i nada", zaključuje Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: