Glavna autobuska stanica biće na Novom Beogradu VIDEO

Autobuskih i železničkih stanica u Beogradu imamo, ali većina Beograđana ne zna koja stanica radi, niti gde su odlazni i dolazni peroni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

18:58

Glavna autobuska stanica biće na Novom Beogradu VIDEO
Foto: Depositphotos, soleg

Glavna železnička stanica Prokop funkcioniše, ali nije završena.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će autobuska stanica biti završena i da je novac za to obezbeđen.

Glavna autobuska stanica biće na Novom Beogradu, predviđeno je da tu bude moderan kompleks i jedan od najvećih putničkih terminala u ovom delu Evrope

Generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić kaže da će uređenje stanice biti gotovo naredne godine.

"Kada je u pitanju kompletan kompleks, putnička autobuska stanica sa terminalima, povezana sa delom koji pripada železnici, to svakako možemo očekivati u ovom investicionom ciklusu", dodao je Jevtić.

Kada je brza pruga između Beograda i Budimpešte u pitanju, trenutno se radi na deonici od Beograda do Stare Pazove, ali će se od decembra raditi podjednako na svim deonicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: