Udruženje "Novi taksi" pozvalo Vučića i Brnabićevu da čuju i druge taksiste

Beograd -- Predsednik udruženja "Novi taksi" Milorad Đokić izjavio je da poziva predsednika Vučića i predsednicu vlade Brnabić da se sastanu i sa drugim taksistima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/Corepics
Foto: Depositphotos/Corepics

On želi da oni čuju više o poreskim dugovanjima i drugim problemima, saopštio je CarGo.

"Bjelić i politika koja se vodila oko njega dovela je do toga da mnogi taksisti budu dužnici danas, a Bjelić danas pokušava novim zakonom da im uzme pravo na rad i pravo da prehrane svoje porodice", rekao je Đokić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

"CarGo je kompanija koja uvodi novu tehnologiju i koja je neustavnim članovima Zakona o prevozu putnika sprečena da sa novom tehnologijom vrši prevoz putnika. Taj Zakon su predložili sindikat Nezavisnost i Bjelić", rekao je Đokić i, kako je saopšteno, naglasio da alternativni vid prevoza mora da dođe na dnevni red kroz izmene i dopune zakona koje će ga dozvoliti.

Kada je reč o saradnji sa CarGo, Đokić je objasnio da će ova kompanija napraviti aplikaciju za "Novi taksi", navedeno je u saopštenju.

"Čekamo gradski sekretarijat za saobraćaj da nam dozvoli taksi tablu i počinjemo. Očekujemo da će u narednih mesec dana aplikacija Novog taksija moći da se koristi od strane građana Beograda. Zagarantovana neto zarada za taksiste je 150 hiljada dinara, što je ključna razlika od svih ostalih udruženja", kazao je Đokić.

strana 1 od 193 idi na stranu